top of page
IMG_0029.JPG

Hej, trevligt att träffas

Jag, Johan Lund, är en nyfiken optimist som tror att ett problem är en utmaning och inte tvärtom. Det sägs att skillnaden mellan en pessimist och en optimist är att pessimisten ser problem i alla utmaningar medan optimisten ser utmaningar i alla problem. Utmaningar som kan fixas på sätt eller annat. T.ex. att bygga en fyr när min hjärtevän ville ha en. Det gäller också utmaningar i dagens IT- värld, nya modeller på telefonerna, nya program till datorerna mm. mm.

Min väg genom IT-djungeln

I och med att jag har klarat av många egna utmaningar på äldre dagar har jag förståelse för och tålamod att bena ut de It utmaningar som du som senior/pensionär har stött på i ditt dagliga liv. Jag kan erbjuda dig hjälp med telefoner, plattor, datorer och televisioner. ​Jag kan också spela in ljud och bild och skapa t.ex. en podcast om du önskar presentera dig eller din business.

Jag har upplevt en stor mängd praktiska problem med datorer, plattor, telefoner mm. Jag är en mer eller mindre självlärd optimist dvs jag ser alla problem som utmaningar och inte tvärtemot. Jag började min vandring i digitaliseringens förunderliga värld 1982 med en PC (MS-DOS -> Windows) och hittade på äldre dagar Apples fantastiska, kundtillvända värld. Jag provsmakade lite på Linux men konstaterade att det räcker med två miljöer.

 

Idag använder jag både Windows- och Mac-datorer och brukar kunna lösa de mest vardagliga problemen/utmaningarna. Jag har också både en Apple och en Android telefon och surfplatta och kan hjälpa andra att hitta lösningar på problem med dem.

 

Jag har utrustning och datorprogram med vars hjälp jag kan digitalisera gamla analoga produkter (C-kassetter, VHS-videoband, Video 8, diapositiv). Jag kan också sköta inspelningar av audio och video samt producera CD, DVD och t.ex. en Podcast.  

bottom of page